Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

HírKlikk 2024. október 14. 15:00 2024. okt. 14. 15:00

Több mint egymillió forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című, 1924-es verseskötetének dedikált példánya az Antikvárium.hu vasárnap zárult online árverésen. A magas áron elkelt dedikáltak között szerepelt mások mellett egy Gárdonyi-regény, egy Radnóti-kötet, illetve egy Harry Potter-kötet, amelyet a szerző, JK Rowling is aláírt.

A 23. Dedikált könyvek és kéziratok árverésen október 3-a és 13-a között a szervezők több mint kétszáz dedikált kötettel várták az érdeklődőket.

Az aukciós platformon rekordösszegért, egymillió-harmincezer forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című kötetének 1924-ben megjelent első kiadása. A szerző által aláírt, sajtóhibák jegyzékével és tartalomjegyzékkel ellátott, a szegedi Koroknay Nyomdában nyomtatott kötetre harmincegy licit érkezett – tájékoztattak.

Gárdonyi Géza 1903-ban megjelent Az a hatalmas harmadik című regényéért egymillió forintot fizetett a győztes, aki negyvenedik licitálóként tette meg ajánlatát az online aukción. Az 1903-ban megjelent, aranyozott vászonkötéses kötetet a szerző Szűry Dénesnek dedikálta.

730 ezer forintért kelt el Kossuth Lajos 1886-ban írt levele, amelyet dr. Váli Béla úrnak címzett. A levél végén Kossuth Lajos jól olvasható aláírása látható.

650 ezer forintot fizetett új tulajdonosa Radnóti Miklós Újhold című, Buday György fametszeteivel illusztrált, 1935-ben megjelent kötetéért. A költő és az illusztrátor által is aláírt, számozott verseskönyvből ez volt a 23-as számú – tájékoztattak a szervezőkről.

Több mint félmillió, pontosan 556 ezer forintot ért az aukción Szerb Antal A Pendragon-legenda című regényének 1934-ben megjelent, a szerző által dedikált első kiadása.

Ugyancsak a félmillió forintnál is értékesebb kötetek közé került az aukció egyik különlegességének számító, JK Rowling saját kezű aláírásával ellátott Harry Potter és a Titkok Kamrája című regény.

A közkedvelt sorozat második kötetének ezt a példányt a szerző egy bizonyos Nurarinak dedikálta. A kiadvány 550 ezer forintot ért a szerző magyarországi rajongójának – tudatták a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom