Túl színes lett a köztéri pad, a homofób vállalkozó visszafestette

HírKlikk 2021. szeptember 25. 17:40 2021. szept. 25. 17:40

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Mosonmagyaróvárott felújított egy köztéri padot, aminek tragikomikus következményei lettek – tájékoztat róla Facebook-oldalán a párt. Az aktivisták a vasútállomáson újítottak fel egy padot. Közterületen állt, ezért úgy gondolták, hogy az önkormányzat nem foglalkozik a közepesen használt, kopottas ülőalkalmatossággal, amelynek a lécei mozogtak, a dübeleknél szálkák álltak ki, illetve az öntöttvas lábakat kikezdte a rozsda.

A MKKP emberei előbb simára csiszolták a fa részeket, a csavarokat megpróbálták meghúzni, a rozsdát pedig lekaparták. Mindezek után a pad lábait kékre fújták, a léceket pedig négyszín-elméletnek megfelelően kifestették.

Jól éreztük magunkat, azt gondoltuk, hasznos dolgot csináltunk...– foglalják össze a Facebook-posztban. A felújítás végeztével megjelent egy helyi vállalkozó, aki közölte, hogy ezt a padot ő állította ide réges-régen, és azonnal fessék le barnára, mert „mi itt nem szeretjük a színeset”. A párt aktivistái elmondták a férfinak, hogy nem tudták, hogy a pad magántulajdon, mert közterületen áll, de ha már így alakult, nem jobb így felújítva? A vállalkozó erre úgy reagált, hogy nem maradhat így, nem ülne rá senki, itt nincsenek buzik.

Abban egyeztünk meg, hogy hétfőn visszatérünk a dologra. Átgondoljuk nyugodtan, ha végképp nem maradhat így, segítek az elszállításban, átfestésben, ha más nem stencilekkel fújunk rá vicces állatokat. Harmadnap hívtam a vállalkozót, de kiderült hogy a padot átfestették már barnára – olvasható a párt Facebook-bejegyzésében.