Újabb díj egy volt SZFE-s diáknak

HírKlikk 2020. szeptember 27. 12:08 2020. szept. 27. 12:08

Felkerült a Variety legígéretesebb forgatókönyvírókról összeállított tízes toplistájára Wéber Kata, aki Mundruczó Kornél több filmjének forgatókönyvét írta, legutóbb a Velencei Filmfesztiválon bemutatott Pieces of a Woman című produkcióét – adta hírül a Papageno. Wéber Kata 1998-2002 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt.

A Variety hollywoodi szaklap évente közli a legizgalmasabbnak tűnő filmes alkotók, forgatókönyvírók, színészek, animációs filmesek, producerek, operatőrök tízes toplistáját – írja a Papageno. Idén a tíz legígéretesebb forgatókönyvíró közé Wéber Katát is beválogatták. 

Wéber Kata írta Mundruczó Kornél Pieces of a Woman  című filmjének a forgatókönyvét, amit néhány hete nagy sikerrel vetítettek a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, főszereplője, Vanessa Kirby megkapta a legjobb színésznőnek járó Coppa Volpi-díjat és a diákzsűri is díjazta a filmet. A velencei premier után bemutatták a torontói filmfesztivál programjában és a Netflix már meg is vásárolta nemzetközi forgalmazásra.

Korábban Mundruczó Fehér isten és Jupiter holdja című filmjeinek forgatókönyvét is ő jegyezte.

Wéber Kata egyébként az SZFE hallgatója volt 1998 és 2002 között. Igen demonstratívan ki is állt az SZFE mellett Velencében: Mundruczó Kornéllal és Petrányi Viktória producerrel #freeSZFE-s pólóban sétált végig, majd pedig a sajtó megjelent képviselőinek elmagyarázták, miért is viselik.