A kormány átalakítása a becsődölt járvány elleni intézkedések beismerése lesz

KlikkTV 2020. május 21. 17:28

Bár a kormány a járványkezelésben súlyos hibákat vétett, a Fidesz a szavazóit jól szólította meg. A rendteremtés látszata a katonákkal és a megtévesztőnek mondható – vírustól is megóvó – fellépés bár nem növelte a kormánypártok támogatottságát, de megerősítette azt – mondta a Republikon Intézet vezetője, Horn Gábor.

Orbán Viktor a kormányával is nehéz szituációba került, hiszen most nem váltja le az olyan leszerepelt minisztert, mint Kásler Miklós. De úgy gondolom, ősszel át fogja alakítani a kormányát, amiből Gulyás Gergely is kifelé tart – jegyezte meg.

Annak ellenére, hogy a Fidesz bűnbakot képez a budapestiekből, az ellenzéki pártok kommunikációjában is van kivetnivaló – mondja az elemző –, ugyanis az elmúlt két-két és fél hónapban közös stratégia helyett, hatfelé politizáltak. Ennek magyarázata az lehet, amit a Republikon Intézet már tavaly mondott, „hogy 2020-ban derülnek ki a valódi erőviszonyok az ellenzékben. De jövő nyárra már tudnunk kell, hogy kik lesznek a következő országgyűlési választás jelöltjei.”.