Tordai Bence: defenzívába szorult a Fidesz, egyetlen új ötlete sincs

KlikkTV 2024. május 12. 10:00

A gyűlöletkampány elfáradt, a Fidesz kifogyott az ötletekből, ami eddig bevált, most nem működik. A kormánypárt ugyanazokat a sémákat ismétli újra és újra, a lejáratásoknak azonban egyre kisebb a hatásuk – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Tordai Bence, a Párbeszéd–Zöldek parlamenti képviselője. 

A kapkodást jelezte, amikor legutóbb a gyermekvédelmi törvény ügyében egy napon fordult meg a Fidesz és módosította az előző napi módosító javaslatát. „Konstruktív, előremutató, a szakmát támogató lépéseket nem sikerült összehozniuk, viszont büntetőjogi szankcióval fenyegetőzni, akár börtönnel, akár a megfelelő életvitel vizsgálatával sikerült, miközben sem a szakmai szervezetektől, sem az ellenzéktől egyetlen javaslatot nem fogadtak el” – mondta a törvénnyel kapcsolatban a politikus.

Németh Péter kérdésére, hogy van-e értelme az egész parlamentnek, Tordai azt válaszolta: nem a Fidesz kedvéért próbálják fenntartani a parlamentarizmust, az intézményekre egy képviseleti demokráciában szükség van. „Időnként megakadályozhatjuk, hogy a legbornírtabb terveiket is törvénybe iktassák, tehát nem teljesen haszontalan az ottlétünk”. „Tudom, hogy a fideszes parlamentarizmusban ennek nincs sok értelme, de mi kicsit a jövőnek is dolgozunk” – fogalmazott a képviselő.