Orosz forgatókönyv szerint terjeszti a Fidesz a homofób propagandát

HírKlikk 2024. július 26. 19:00 2024. júl. 26. 19:00

A kormányhoz kapcsolódó magyar szélsőjobb, orosz mintára homofób dezinformációt vetett be a választáson. Ezt állapította meg az a három hónapos vizsgálat, amely civil szakértők bevonásával a négy visegrádi országban folyt. Eszerint ultrakonzervatív személyiségek, illetve szélsőséges pártok, valamint titokban állami támogatást élvező (ál)civil szervezetek LMBT-ellenes narratívát alkalmaztak.

Az EUobserver szerint Magyarországon konkrétan az Alapjogokért Központról van szó, amely azt állítja, hogy független intézmény, ám valójában éppen azt hajtogatja a nemi kisebbségekről, mint a Fidesz és a KDNP szélsőséges szövetsége. Vagyis hogy az LMBTQ-jelenséggel foglalkozó felvilágosítás pedofíliához vezet. Az ilyen posztok rendre „szivárvány propagandának” minősítik az iskolákban zajló nemi felvilágosítást.

De ide tartozik a kormánybarát médiaközpont, a Megafon is, amely nemrégiben ugyanilyen tartalommal 29 hirdetést jelentetett meg. Ezek egytől egyig szemére hányták az ellenzéknek, hogy nem szavazta meg az úgynevezett gyerekvédelmi törvényt.

A Tiltott Színek elnevezésű brüsszeli civil csoport igazgatója úgy ítéli meg, hogy Magyarország ezen a területen az orosz forgatókönyvet alkalmazza. Még Orbán is azt szajkózza, hogy nyugati LMBTQ-csoportok ártalmas propagandát terjesztenek. Egyben azt állítja, hogy az EU igyekszik lerombolni a hagyományos családi értékeket.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom