Fürjes: az a politika, amely nevelni akarja az embereket, súlyos hibát követ el

KlikkTV 2020. december 23. 10:14

Évértékelő, karácsonyt megelőző beszélgetésre hívtuk Fürjes Balázst, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárt. A politikus elmondta, hogy „a Covid mindenki napirendjét felborította, ám ez az év nagyon jól indult – amit sajnos sokan hajlamosak elfelejteni –, "ugyanis két fontos dologban sikerült megállapodnia a kormánynak és a Fővárosi Önkormányzatnak. Az Egészséges Budapest programra összesen ötven milliárd forintot fordít a kormány, valamint megköttetett a színházbéke.”

Az egészségügy helyzetével kapcsolatban úgy fogalmazott: „a mi kormányunk az elmúlt tíz évben jelentősen megnövelte az egészségügyre fordított összegeket, most éppen az orvosok bérét. Persze ez sem elég, folyamatosan növelni kell, aminek a gazdasági törvényszerűségek és a bevételek szabnak határt.”

Arra a kérdésre pedig, hogy – miután a 3-as számú választókerületben parlamenti képviselőjelöltként indul az államtitkár – lesz-e olyan feladata, hogy ezt a várost "megtérítse", úgy reagált: „nincs és nem is vállalnám. Szerintem azt, hogy az emberek mit gondolnak és hogyan élnek, rájuk kell hagyni. Az a politika, amely nevelni és tanítani akarja az embereket, súlyos tévedést követ el”. Ilyen tévedésként említette a vasárnapi boltzár esetét.

Németh Péter riporterrel két fogadást is kötöttek. Ezek közül az egyikre fény derül az interjú végén, a másikra a jövő ad választ.

(Felvételünket a 3-as metró felújításának folytatásáról szóló hírek előtt, december 15-én rögzítettük.)