Komjáthi: munkások, színészek, zenészek fogják leváltani a kormányt

KlikkTV 2020. augusztus 6. 21:35

„El vagyok keseredve amiatt, hogy egyre rosszabb az embereknek, de mégsem fognak össze azért, hogy egységesen lépjenek fel. Bár az önkormányzati választásokon megmutatkoztak, s azt remélem, hogy a munkások, színészek, zenészek el fognak menni leváltani a kormányt ’22-ben” – mondta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

A szakszervezetektől információt szerző politikus elmondta: „az Audi, amikor belengette a létszámleépítést, Orbán odarohant, próbálta elsimítani az ügyet. Most megint kiszivárogtak információk a munkások kirugdosásáról, és az Audi még sorban is áll állami támogatásért. Varga László szocialista képviselő kérdésére a kormány csak a szokásos, semmilyen konkrétummal nem szolgáló választ adta, ami megerősít bennünket abban, hogy már megint sumákolás folyik ebben az ügyben is.”

A szocialista politikus a kabinet nemrég bejelentett foglalkoztatási adataira reagálva, úgy fogalmazott: „valós adatokat senki nem tud, de nagyjából négy-ötszázezer körüli lehet azok száma, akik a járvány miatt elvesztették állásukat. Most döngeti a mellét az ITM, hogy csökkent a munkanélküliek száma. A valóság ezzel szemben az, hogy ezeknek az embereknek lejárt a munkanélküli ellátásuk.”