Kunhalmi Ágnes: Nem 150 ezer ember kell egy választás megnyeréséhez, hanem több mint 2,5 millió 

KlikkTV 2024. április 12. 12:00

Bár még nyitottak vagyunk mindenkire, de büszke vagyok arra, hogy az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd-Zöldek egy blokkot alkotva képes volt európai parlamenti, és közös fővárosi listát is csinálni – jelentette ki a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. Emlékeztetett rá, hogy együttműködésről szóló megállapodást kötöttek, az uniós választási listát Dobrev Klára vezeti, a fővárosit Karácsony Gergely. Hozzátette, pár napon belül el kell dőlnie annak, hogy csatlakozik-e még valaki, még nyitottak mindenkire, de az ajtó bezáródik, hiszen nyolc hét van a választásokig. 

„A remény hal meg utoljára, én az utolsó napig küzdöttem, már mindenki majdnem feladta, csak én és az MSZP-s társaim nem, és csak sikerült. Ez alapján azt tudom mondani, ha például a Momentum a fővárosban nemcsak Karácsony Gergelyt támogatná, hanem egy közös listára is menne, az jobb lenne, mert maximalizálhatnánk a szavazatokat, és nemcsak Karácsony Gergely tudna főpolgármester maradni, hanem a közgyűlési többséget is tudnánk biztosítani.”

A politikus az LMP-ről is kifejtette véleményét, szerinte „az LMP most írja ki magát az ellenzéki szavazók szívéből.”

Beszélt Magyar Péter tevékenységéről is, amely véleménye szerint az ellenzéki oldalon máshogyan hat, „pontosabban nem hat a baloldali szociáldemokrata szavazókra, a liberálisokra és párt nélküliekre hat leginkább.”

Nem kell félni a Fidesztől – mondta Kunhalmi Ágnes, aki azt is kifejtette, milyen baloldali polgári társadalomban gondolkodnak, amit a most következő országjáráson mindenhol elmondanak.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom