Tüttő Kata: nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával

KlikkTV 2020. szeptember 9. 19:11

A szeptember 19-én esedékes MSZP-s tisztújítás egy újabb, eddig még soha nem tapasztalt fázisába érkezett: a fideszes görögdinnye és az elszámoltatás nagy apostola, Budai Gyula, az MSZP társelnöki tisztségéért induló Mesterházy Attila megválasztása mellett kampányol. Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes nem leplezve határozott véleményét, a Klikktv-nek így fogalmazott: „azért ez nem volt előzmény nélküli. A Fidesz médiumai szurkolnak Mesterházy társelnökségének. De olyat még nem nagyon láttunk, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közösségének ügyeibe, amit a társaim most látnak.”

Kifejtette véleményét: „jelenleg nem egy újabb tisztújításra készülünk, ez a pártom jövőjéről szól. Én magam is pályázatot nyújtottam be az alelnöki tisztségre és országos elnökségi tagságra. A közösségem bárhogy dönthet, de elég határozottan mondom, nem tudok és nem is fogok együtt dolgozni Mesterházy Attilával. Ha őt választják a küldöttek társelnöknek, akkor én minden jelöltségemtől vissza fogok lépni.”

Néhány napja körbejárta a magyar sajtót, hogy az MSZP feloszlatta Pest megyei összes szervezetét – súlyos szabálytalanságokra hivatkozva. Ezzel kapcsolatban, Tüttő Kata elmondta: „ennek a szervezetnek a vezetője és néhány tagja a bántalmazó szerepét töltötték be, és olyan közösségellenes magatartást valósítottak meg az elmúlt években, amiért ennek nem most, hanem sokkal korábban kellett volna véget vetni. Ezt a lépést nem a pártelnök tette meg, hanem egy olyan testület, amelyben valamennyi megye részt vesz.” Hozzátette: „minden, ami közösségellenes tevékenység, annak véget kell vetni”.