Vásárhelyi Mária: Magyar Péternek nincs igazán baja az Orbán-rendszerrel 

KlikkTV 2024. május 6. 17:30

Az elmúlt egy évben csaknem egy millió szavazót veszített a Fidesz, ami jelentős, de megmagyarázható változás. Olyan mértékig romlottak az emberek életkörülményei, életszínvonala, érzik és fájlalják Magyarország elszigetelődését, ahogy szakadunk le Európában, hogy furcsa lenne, ha nem csökkenne a kormány népszerűsége. Ebben a folyamatban Magyar Péter katalizátor szerepet tölt be, felgyorsítja a változást – fejtette ki a KlikkTV Tíz című műsorában Vásárhelyi Mária szociológus. 

Hihetetlenül turbulens napokat élünk, az emberek érdeklődnek a közélet iránt, ami az eddigi apátiával szemben pozitív változás, sok fiatalnak is a hétköznapok témája lett a politika – mondta. Bolgár György felvetését, hogy a Fidesz-tábor csökkenésével nem nőtt az ellenzék támogatottsága, a szociológus így magyarázza: „Attól hogy valaki kiábrándul a Fideszből, még nem lesz egyik napról a másikra ellenzéki szavazó, ez túl leegyszerűsítő folyamat”. Akár évek is eltelnek, míg eldöntik, milyen irányba mozduljanak. 

Magyar Péter azzal, hogy egyik oldalhoz sem akar csatlakozni – bár közhelyeket mond – vonzó alternatíva lehet a közvéleménynek. Vásárhelyi fontosnak tartja a független média viszonyát az ellenzékhez, ami egészen más, mint ami Magyar Péternél tapasztalható. A szociológus szerint mintegy „kötelező volt az ellenzék cikizése, rugdosása”, Magyarban valami reményt látnak, ennek tudható be a folyamatos hájpolása.

Vásárhelyi szerint Magyarnak nincs igazán baja az Orbán rendszerrel, ennek az újra felépítésén gondolkodik. Semmi jel nem mutat rá, hogy az rendszert le akarja építeni, bár a lopást és a korrupciót elutasítja. Ugyanakkor többször hangoztatta, hogy előbb lépne koalícióra az Orbán nélküli Fidesszel, mint a demokratikus ellenzékkel, de tudjuk, hogy az meg nem létezik – fogalmazott a szociológus.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom