3800-4200 új munkahelyet hoz létre a Mercedes Kecskeméten

HírKlikk 2024. június 21. 08:25 2024. jún. 21. 08:25

Magyarország számára kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinben.

Magyarország nem tud a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthat – fogalmazott a kormányfő, hangsúlyozva, tragikus volna „a világ többi részétől való elzárkózás".

Kiemelte: a nyitott világgazdaság akarásában Németország is a szövetségesünk, hiszen ők is termelő ország, és el kell adniuk a termékeiket a világban, ezért érdekünk, hogy nyitott maradjon a világgazdaság.

Orbán Viktor a Mercedest hozta a két ország közötti gazdasági kapcsolat példájaként, megemlítve, a járműgyártó 3800-4200 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten, „hét lakat alatt tartott" új modellek és a hozzájuk szükséges alkatrészek gyártására.

Hangsúlyozta: átalakuláson megy keresztül a német ipar, a kérdés az, hogy ebben a technológiai váltásban „van-e helyük a magyaroknak, lesz-e helyük a magyaroknak, vagy sem, és a válasz az, hogy lesz".

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom