50 éves dezodoros flakon is előkerült egy budai szemétszedésnél

HírKlikk 2024. április 14. 18:45 2024. ápr. 14. 18:45

Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere ezúttal a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal közös szervezésben, számos önkéntes társaságában az Ördög-árok medrében tisztította meg a környezetet.

Az akcióról tudósító posztjából kiderül: rekordmennyiségű 2-3 forintos tejeszacskót, illetve egy 33 forintos árat magán viselő Bac dezodoros flakont is találtak. A termék anno, a hetvenes évek elején jelent meg Magyarországon, a most talált példány egy korai szériából származhat, a Népszabadság 1974-es beszámolója szerint ugyanis ötven éve 40 forintba került. A flakonon található felirat szerint a töltet bőre felüdítésére szolgál otthon, munkahelyen, utcán, sportnál, mindenütt, egész nap. Minden bőrrel, minden illattal harmonizál.

A találatok között egy bőröndnyi szemét, valamint egy sárga pedálos kisautó is feltűnt, és nem csak egy síbakancsot, de egy Hupikék törpikék-figurát is kihalásztak a földből.

Ez a szemétszedési akció is igazolta, hogy a műanyagszemét hosszú évtizedek után is szinte érintetlenül fekszik a talajban. Ezért is lenne szükség még több hasonló akcióra – írja a 24.hu.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom