50 milliárdos vadászati kiállításra van pénz, a szociális ágazat dolgozóinak nincs

HírKlikk 2020. október 13. 12:47 2020. okt. 13. 12:47

A Fidesz szerint, 50 milliárdos vadászati kiállításra van pénz, de a szociális ágazat dolgozóinak pluszjuttatása már megterhelné költségvetést – olvasható az MSZP közleményében.

A szocialisták úgy vélik, a fideszes képviselők egyértelművé tették, hogy a szociális szféra dolgozói nem számíthatnak semmire a kormánytól, ugyanis a népjóléti bizottság ülésén leszavazták az MSZP azon javaslatát, amely 500 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást nyújtana az ágazat munkavállalóinak.

Az MSZP már hónapok óta követeli, hogy az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan, a szociális szféra dolgozói részesüljenek a pluszjuttatásban. A Fidesz azonban – vélekedik a párt – spórolni akar, és önkényesen válogatja ki, hogy ki kaphat és ki nem a jutalomból.

Az ellenzéki párt szerint, tisztességtelen a Fidesz részéről, hogy különbséget tesz foglalkozás alapján, a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók között, miközben mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében. Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól. Éppen ezért, a kormánynak kérés nélkül kellene elismernie az áldozatos munkájukat.

A Fidesz arra hivatkozva utasította el a javaslatot–  írja az MSZP –, hogy az aránytalanul megterhelné a költségvetést. Ezt különösen visszataszító indoklásnak tartják azoktól, akik a miniszterelnök hobbijára mindig elő tudják teremteni a szükséges milliárdokat, aminek köszönhetően, már gomba módjára szaporodnak a stadionok. Az érintett közel 90 ezer dolgozó megalázóan alacsony fizetést kap, de a kormány ahelyett, hogy megadná a nekik is kijáró elismerést, inkább a Semjén-féle vadászati kiállításra költ 50 milliárdot, amiből bőven fedezni lehetne az egyszeri pluszjuttatást.

A szociális ellátórendszer nagyon nehéz helyzetben van, azonban még kitart, de ezt a kitartást nem a kormánynak, hanem az ágazatban dolgozóknak köszönhetjük, akik ezért megérdemlik a megbecsülést.

Az MSZP továbbra is támogatja a szakszervezetek törekvéseit és azért dolgozik, hogy az érdekvédők követeléseinek megfelelően, legkésőbb november 12-ig, a szociális munka napjáig az ágazat dolgozói megkapják az egyszeri pluszjuttatást a kormánytól!

Forrás: MTI-OS