„A banki sarcolások megszüntetését" sürgette a Jobbik

HírKlikk 2024. szeptember 30. 18:45 2024. szept. 30. 18:45

A pénzintézeti alapműveletek átlagbér mértékéig ingyenessé tételét, „a banki sarcolások megszüntetését" sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

Közlése szerint elutasítják a tranzakciós illeték növelését, amelynek révén a pénzintézetek újabb költséget háríthatnak át ügyfeleikre, akárcsak a készpénzfelvétel drágítását, különösen, hogy ott már adózott jövedelem használatáért kellene az eddiginél többet fizetni.

A Jobbik értelemszerűen most is a polgárok érdekeinek oldalára áll – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, jelezve, azt is kifogásolják, hogy a friss szabályozás szerint a tranzakciós illetéket az ügyfél saját számlái közötti műveletekre is megfizettetnék.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, a tranzakciós illeték évi 200 milliárd forintos összege nem a pénzintézetek, hanem a polgárok számára jelent tehertételt, hiszen a bankok bevallott módon áthárítják azt ügyfeleikre.

Hozzátette, eközben a hazai bankrendszer „brutális, gigászi", mintegy 1500 milliárd forintos évi profitra tesz szert; ennek mintegy ötödét „kérnék vissza" a banki költségek csökkentésével.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom