"A Borkai-ügy nem a fellációról, hanem a korrupcióról szól"

HírKlikk 2019. október 11. 11:11 2019. okt. 11. 11:11

„Még egyszer ki kell mondani: ez az ügy nem a fellációról, hanem a korrupcióról szól! Kőkeményen” – fogalmaz (hogy stílusosak legyünk: kőkeményen), Hadházy Ákos a Borkai-ügy kapcsán. Ahogy a független képviselőtől már megszokhattuk: tényekkel operálva ráugrott a botrány egyik szálára, bemutatva, mire (is) mehettek a Borkai Zsolt korrupciós bevételei. „Sajnos ez nem nagyon tud máshogyan összejönni, mint ha azok az információk a táskákban a maldív és horvát bankokba szállított pénzekről valóban igazak”. Közben ismét megszólalt Az ördög ügyvédje.

„Ezek a képek még inkább bizonyítják: azon a jachton nem az volt a baj, hogy az urak kétes erkölcsű fiatal hölgyekkel játszottak, hanem hogy a hölgyek rossz erkölcsű, öregedő urakkal szórakoztak” – fogalmaz ironikusan Hadházy legfrissebb Facebook posztjában, bemutatva „Borkai polgármester feleségének egészen elképesztő méretű birtokát”. Nem bízza az olvasó fantáziájára: külső képet is közöl Sokorópátkán fekvő birtokról, illetve a Google térképének köszönhetően távolról.

A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár szántó szerepel Sokorópátkán, ami (a telekkönyvi kivonatok szerint) kiegészül pedagógus felesége 4 hektárnyi  telkével, amit 2012 óta vásárolt össze. Az egyesített telek pedig „ha nem is olyan nagyszabású, mint a Főnök kastélyai és bunkerje Alcsúton”, de látszik, hogy „méltó a velejéig korrupt fideszes elithez, méltó az adriai bulikhoz és méltó a semmiért havi egymilliót kaszáló gyermekhez is”.

Egy ott dolgozó építőmunkás elmondása szerint az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), jakuzzit is építettek bele, a teniszpálya kívülről is látszik, csakúgy, mint a szőlőskert a hegyoldalban.

„Sajnos ez nem nagyon tud máshogyan összejönni, mint ha azok az információk a táskákban a maldív és horvát bankokba szállított pénzekről valóban igazak” – vonja le a következtetést Hadházy, aki az ügy folytatását ígéri.

Borkai gépe

Újabb bejegyzést tett közzé blogján az Ez az ördög ügyvédje ismeretlen szerzője(szerzői?) –tegnap a minden évben lebonyolított többhetes Maldív-szigeteki nyaralással (és állításai szerint pénzmosással) foglalkozó írás után ma Borkai repülőgépe(i) a téma. Ezúttal is vannak fényképek , ám konkrét bizonyítékok nemigen találhatók.

A mai bejegyzésben a többi között az az állítás olvasható, hogy Borkai gépe Somogyi János cége nevén van, egy Cirrus SR22T Platinum, a lajstromjele HA-BIC. A 240-250 millió forintba kerülő repülőgép éves fenntartási költsége 10 millió forint körüli, és akkor még nem is repült. „A gép pár napja Belgrádban járt. Bizonyára véletlenül!”

Forrás: Hírklikk