A cenzúra egy formáját látják és elítélik az új magyar törvényt

HírKlikk 2021. június 18. 09:55 2021. jún. 18. 09:55

Ursula von der Leyen ritka személyes megrovásban részesítette Orbán Viktor miniszterelnököt szerdai Twitter-üzenetével – állapította meg az amerikai Politico portál európai kiadásában. Az Európai Bizottság pedig – a jelek szerint – a cenzúra egy formáját látja a törvényben.

Idézte a bejegyzést, amely szerint az EU Bizottságának elnökét aggasztja az új törvény, és vizsgálják, hogy sért-e releváns európai jogszabályokat. Hozzátette: „Olyan Európában hiszek, amely a sokszínűséget támogatja, és nem olyat, amely azt elrejti a gyermekeink elől”. A terjedelmes cikk ismertette Kovács Zoltán von der Leyen bejegyzésére adott Twitter-válaszát is. Ebben Kovács egyebek mellett azt írta, „Hét gyermek anyjaként Ön bizonyosan megérti, mennyire fontos, hogy az ilyen kérdésekben a saját belátása szerint tájékoztassa a gyerekeit. Erről szól a törvény. Ja, és a pedofíliára kiszabható büntetések szigorításáról. Árulja el, hogy kereszténydemokrataként a jogszabály mely részével van gondja?”

A Politico cikke ismertette Kovács szintén szerdai blogbejegyzését is, amelyben egyebek között azt írta, „A gender-ideológia csatáinak megvívása helyett a fontos dolgokra koncentrálunk: a magyar gyerekek védelmére és egészséges fejlődésére, valamint arra, hogy megőrizzük a szülők jogát ahhoz, hogy maguk tanítsák a gyerekeiket ezekben az érzékeny témákban”.

A bizottság azonban a jelek szerint a cenzúra egy formáját látja a törvényben. Didier Reinders biztos a következőt tweetelte: „Mélyen fájlalom az új magyar törvényt. A fiatal generációknak fontos az információkhoz való hozzáférés, amikor a saját identitásukat építik. Semmit nem szabad cenzúrázni”.  A biztos a bejegyzése végére egy szivárványszínű zászlót tett. Az EU Bizottságának egy szóvivője szerdán azt jelentette be, hogy „a bizottság jelenleg elemzi az új magyar törvényt, és nem lenne tisztességes elhamarkodottan következtetéseket levonni”.

Forrás: Hírklikk