A Fidesz is megszavazta a szigorú szankciókat tartalmazó EP-jelentést

HírKlikk 2022. március 1. 17:51 2022. márc. 1. 17:51

A Fidesz is megszavazta a szigorú szankciókat tartalmazó EP-jelentést. Mit tesz most Orbán Viktor az orosz (kém)bankkal és Paks2-vel?! – tette fel a kérdést Ujhelyi István, szocialista EP képviselő.

Ujhelyi István, Tüttő Kata, budapesti alpolgármester és Varga László szocialista parlamenti képviselő közös sajtótájékoztatót tartott az Európai Parlamentben.

Ujhelyi a következőket írta Facebook oldalán:

ƒ„Az Ukrajna elleni agresszióról szóló Európai Parlamenti állásfoglalás módosító indítványairól és részleteiről szavaztak az elmúlt percekben az EP-képviselők (végszavazás a teljes dokumentumról ezekben a pillanatokban zajlik), amely során a magyar szempontból is rendkívül fontos tételek szerepeltek. Ezek a következőek voltak:

Paks2:

– „az EP felhívja a tagállamokat, hogy szüntessenek be az Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival való együttműködést, így az Oroszországgal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében folytatott együttműködést, valamint szüntessék meg vagy vonják vissza a Roszatom valamennyi leányvállalatának működési engedélyét;”

Letelepedési kötvények:

– „az EP felhívja a tagállamokat és a befektetési rendszerek révén tartózkodási engedélyt biztosító szövetséges országokat, hogy vizsgáljanak felül az ilyen tartózkodási jogállással rendelkező minden kedvezményezettet, és vonják vissza a vagyonos orosz magánszemélyek és családtagjaik, különösen a szankcionált magánszemélyekhez és vállalatokhoz kapcsolódó kedvezményezettek tartózkodási engedélyeit.+

Nemzetközi Beruházási Bank (orosz „kémbank” Budapesten):

– „az EP azt kéri, hogy haladéktalanul tiltsák be az orosz ellenőrzés alatt álló alapok és bankok, például a Nemzetközi Beruházási Bank unióbeli működését”

A Fidesz mindhárom tétel esetében igennel szavazott, vagyis támogatta ezeket a szankciókat. Mit tesz vajon most Orbán Viktor?!"

Forrás: Facebook