A Fidesz képviselője malomkővel a nyakukban lökne embereket a vízbe

HírKlikk 2019. december 18. 08:54 2019. dec. 18. 08:54

A pécsi Emberség Erejével Alapítvány évek óta járja az iskolákat az emberi jogokra tanító kurzusaival. A civil szervezet hétfőtől szerdáig olyan bemutatókat tart, amiken az érdeklődők megismerhetik az alapítvány tevékenységét, és ez alapján az iskolák előadásokat rendelhetnek a szervezettől.

Az alapítvány szituációs és műveltségi játékokkal színesített előadásokat tart például az emberi jogokért folytatott harc történetéről, a párkapcsolatokról, a gyerekjogokról, és azokról az emberekről, akik származásuk, nemük, nemi identitásuk miatt hátrányt kell elszenvedjenek.

Így foglalkozik az alapítvány azzal is, hogy milyen hátrányos megkülönböztetés éri a melegeket. A másik ember elfogadására nevelő, úgynevezett érzékenyítő program „kiverte a biztosítékot” Hoppál Péternél. Pécs kormánypárti képviselője hétfőn a következő bejegyzést tette Facebook-oldalán:

„Hol vannak ilyenkor a GYERMEKEK JOGAI? A Soros-alapítványok pénzeit továbbosztó pécsi alapítvány „érzékenyítő" gyermekprogramja ma indul. Joga van-e az iskolának/szülőnek az ilyen nyilvánvaló befolyásolás ellen védeni a gyermeket? Az európai kultúra alapját jelentő Biblia 2000 éve így tanít erről: „Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsik közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék. Jaj a világnak a botrányok miatt!” /Máté 18:6-7/

A Népszava megkérdezte Hoppál Pétert, hogy miképp kell értelmezni a szavait, kit kellene malomkővel a nyakában tengerbe lökni? A 47 esztendős, pedagógus végzettségű politikus azt válaszolta, hogy ő nem ítélkezik, csak idézte a szentírást, és aszerint azokéba, akik megbotránkoztatják a gyerekeket.

Hoppál úgy véli, az alapítvány Európa kétezer éves zsidó-keresztény morálját akarja felrúgni. A képviselőt megkereső újságíró megjegyezte, hogy az alapítvány nem erre készül, hanem arra, hogy megtanítsa a gyerekeket a jogaikra és a tőlük különböző emberek elfogadására. A szervezet tevékenységének töredékrésze az, hogy a melegek sorsára is ráirányítja a figyelmet.

Hoppál ezt kétségbe vonta, szerinte a melegek iránti érzékenyítés az alapítvány hangsúlyos feladata, ezt azonban ügyesen becsomagolják más, jogvédő témákba. Hoppál egyébként mindezt arra építette, hogy a kormányközeli kezekben lévő megyei napilapban olvasott az alapítvány programjáról, és abban a melegek iránti érzékenyítés kapott kiemelést.

Hoppál Péter hívei a neten felháborodott kommenteket írtak a politikus írásának hatására és kemény fellépést sürgettek az alapítvány és a hasonló körök ellen. Hoppál elismerte, hogy sok kommentet ki is kellett gyomlálni, mert annyira durván fogalmaztak a beküldők. A megmaradt véleményekből egyértelmű, hogy a kommentelőknek sincs fogalmuk az alapítvány tevékenységéről, így a tájékozatlan Hoppál a tájékozatlan és előítéletes követők dühét táplálta.

Forrás: Népszava