A Fidesz választókerületi elnökének aláírása is rákerült egy kormányzati döntésről szóló dokumentumra

HírKlikk 2024. szeptember 25. 05:45 2024. szept. 25. 05:45

Németh Szilárd aláírása is szerepel a Soroksárnak vis maior támogatást odaítélő dokumentumon. A pénzügyi segítséget az önkormányzatokért felelős miniszter a vis maior keretéből önkormányzatoknak adják, így érthetetlen, hogy Német Szilárd aláírása miért szerepel a dokumentumon.

A 444 kiemeli, hogy a támogatást az önkormányzatoknak a politikától függetlenül kéne kapniuk, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mellett Németh Szilárd azonban a Fidesz választókerületi elnökeként írta alá a támogatásról szóló dokumentumot.

Csakhogy ez a pozíció az államigazgatásban nem létezik, a Fidesznek vannak választókerületi elnökei, aki az érintett választókerületben Németh Szilárd – írja az mfor.hu.

Németh Facebook-oldalán is posztolt az átadó ünnepségéről, a képen Bese Ferenccel, Soroksár független polgármesterével, Navracsics Tiborral és az aláírt dokumentummal szerepel. 

A többi településnél is előfordult, hogy a térség parlamenti képviselője is ott pózolt Navracsiccsal, a polgármesterrel és a mappával. Németh Szilárd viszont nem a Soroksárt és Csepelt magába foglaló (BP. XVII.) választókerület parlamenti képviselője. Az az ellenzéki Szabó Szabolcs, aki háromszor egymás után legyőzte Németh Szilárdot. 

A lap rákérdezett a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumnál, hogy milyen beleszólásuk van a Fidesz választókerületi elnökeinek a vis maior támogatások odaítélésébe és mit keres Németh Szilárd neve a dokumentumon. A minisztérium válaszában azonban csak a támogatás tartalmát részletezte, a lényegi kérdésekre nem érkezett válasz.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom