A fideszesek szerint is több pénzt kell adniuk Orbánéknak a Lánchídra

HírKlikk 2020. július 13. 09:26 2020. júl. 13. 09:26

A budapestiek 61 százaléka szerint, a kormány a fővárosi vezetést akarja nehéz helyzetbe hozni azzal, hogy nem emeli meg a Lánchíd felújítására szánt támogatási összeget. Így vélekedik a kormánypárti szavazók negyede is – írja a Népszava, a Publicus Intézet felmérését ismertetve. 

A fővárosban lakók 70 százaléka úgy véli, a kormánynak több pénzt kellene adnia a híd felújítására, mint az a 6 milliárd forint, amit még a korábbi Tarlós-kabinetnek ígért. A fideszes szavazók harmada is hasonlóan vélekedik.

A híd használhatatlanná válása esetén, a felelősség a lakosság szerint a kormányt terheli, A válaszadók 38 százaléka gondolná így, nagyjából 14 százalékuk tartaná felelősnek Tarlós Istvánt, Karácsony Gergelyt pedig 26 százalékuk okolná a kialakult helyzetért. Ezt az arányt a kormánypárti választók véleménye erősíti fel, akiknek csaknem háromnegyede gondolkodik így. A válaszadók 16 százaléka szerint, a kormány és Karácsony is felelős.

A budapestiek kétharmada úgy véli, Karácsonyéknak akkor is neki kell fogniuk a felújításnak, ha az önkormányzat szerint nincs rá elég fedezet. Az ellenzékiek nem bíznak abban, hogy a kormány végül kipótolná a hiányzó összeget, ha elfogy a pénz. A fideszes választók 74 százaléka szerint a kormány kipótolná a hiányzó összeget.

Forrás: Népszava