A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Volner Párt a Lánchíd miatt

HírKlikk 2021. január 28. 19:40 2021. jan. 28. 19:40

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a Volner Párt azért, hogy induljon versenyfelügyeleti eljárás a Lánchíd felújításának tendereztetésével kapcsolatban – közölte Volner János pártelnök csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, hogy elkészült a bejelentésük, amelyet be is mutatott a kameráknak.

Azt kérik a Gazdasági Versenyhivataltól, hogy vizsgálja meg a Lánchíd közbeszerzési eljárását, szerintük ugyanis sok rendellenességet lehetett tapasztalni.

Úgy fogalmazott, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat az első közbeszerzésnél „megpróbált mókolni" a feltételeken, „bizonyítottan törvénysértő módon készítette el a közbeszerzést".

A második közbeszerzést úgy írták ki, hogy mindössze két cég jelentkezett a számos magyarországi hídépítésben jártas társaság közül, a győztes ötmilliárd forinttal többért vállalta a munkát, mint amennyiről Tarlós István főpolgármestersége idején szó volt. Fel kell tenni a kérdést, ez „alkotmányos költsége-e" annak, hogy baloldali lett a városvezetés – mondta a pártelnök.

Azt is felvetette, hogy mitől emelkedett jelentősen, ötvenszeresére az előleg összege, valamint mitől feleződött meg a kötbéré.

Ezekre a kérdésekre választ vár a Volner Párt, mivel úgy látja, hogy nem volt valós versenyeztetés – jelentette ki az elnök.
   

Forrás: MTI/Hírklikk