A „gyermekvédelmi” kampánynak a gyerekek az áldozatai

Millei Ilona 2021. december 12. 07:35 2021. dec. 12. 07:35

„Orbán ’gyermekvédelmi’ kampányának nem is a jogi, hanem az erkölcsi része az, ami egyszerűen elfogadhatatlan és undorító” – nyilatkozta lapunknak Vásárhelyi Mária. A szociológus azt mondja, ha őt kérdeznék, belőle dőlnének az ötletek, mi mindent tehetne a kormány a gyermekek védelme érdekében. Az viszont egészen biztos, hogy az a terület, amelyen ők most garázdálkodnak, nem a gyermekek érdekeit szolgálja, hanem éppen ellenük történik.

Mi a véleménye arról, hogy Orbán egy álproblémát kreálva – miszerint Brüsszel elvárja: az LMBTQ-aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba – „gyermekvédelem” címen a kampánya részévé teszi a gyerekeket?

Ezt az egészet, ennek a morális és a kulturális színvonalát is kétségbeejtőnek tartom. Konkrétan előre kétségbe vagyok esve azért is, hogy megint mit látnak majd a gyerekeink és az unokáink az utcákon. Nyilván az ország minden pontját óriásplakátok fogják elárasztani, amelyeken olyan nem létező dolog ellen hergelik a közvéleményt, amiről minden olvasni tudó gyerek meg fogja kérdezni, hogy az micsoda. Hogyha eddig egy kisiskolás gyereknek esze ágában sem volt az LMBTQ-kérdésről beszélni, az most megkerülhetetlenné válik. Egyszerűen azon túl, hogy mérhetetlenül aljasnak tartom ezt a kampányt, azt gondolom: a legnagyobb áldozatai – az LMBTQ-közösség tagjain kívül – éppen a gyerekek lesznek. Ők egy olyan dologgal találják szembe magukat, ami az ő érettségüknek még abszolút nem felel meg.

Még csak nem is hallanának róla?

Gondoltam már rá, fel kellene ajánlani 10 millió forintot annak, aki mond egy konkrét példát arra, hogy egy óvodában valaki a gyerekek között LMBTQ propagandát folytatott. Ez teljesen abszurd. Ráadásul mélységes lenézése a pedagógustársadalomnak és a szülőknek is. Egyáltalán, hogyan lehet azt egy óvónőről, egy tanáremberről feltételezni, hogy ahol ő tanít, ahol a gyerekekkel foglakozik, engedélyezi LMBTQ-propaganda folytatását? Aljas, megalázó, egészen elborzasztó feltételezés. Ez az egész ország számára megalázó. Azt gondolom, hogy a magyar lakosság 80 százaléka soha életében nem is hallott róla, egészen addig, amíg a Fidesz el nem kezdte ezt az egész LMBTQ-propagandát. Fogalma nincs arról, hogy mit jelent. Még kevésbé tudott róla bármit, mint a migránsokról, vagy a Soros-kampányról. Amelyekről szintén nem tudott semmit addig, amíg a fejébe nem verték.

Mi a célja ezzel Orbán Viktornak?

Azt tudjuk, hogy folyamatosan szondázzák a közvéleményt. Hetente milliókat költenek közvélemény-kutatásra, és próbálják letapogatni, mik a magyar közgondolkodás, a magyar társadalom legsérülékenyebb pontjai. Abban, hogy elméletileg mitől félnek a magyarok, pontosabban a Fidesz támogatói, vagy éppen mi az, amivel szemben nagyon elutasítóak, a szexuális másság nyilván előkelő helyen áll. Ez került a dobogós helyek közül az egyikre. Nekik meg úgyis az a legfontosabb, hogy a saját táborukat egyben tartsák, és azt folyamatosan hergeljék. Csak ennyi van mögötte, nincs semmivel több.

A magyar törvények szerint lehet gyerekeket kampánycélra felhasználni? 

Úgy vélem, konkrét jogszabály erre nincs, mert olyan elvetemültség a törvényalkotónak sem jutott eszébe magától, hogy egy kormány kampányt folytatna a társadalom egyik kisebbsége ellen. De azt gondolom, hogy ennek nem is a jogi, hanem az erkölcsi része az, ami egyszerűen elfogadhatatlan és undorító. Nincsenek erkölcsi normák, nincsenek erkölcsi határok. Naponta szembesülünk azzal, hogy a választási győzelem érdekében föl lehet áldozni ezrek életét a járvány oltárán, és gyűlöletet lehet szítani a legkülönbözőbb kisebbségek, vagy az elesettek ellen. Ha engem megkérdezne a kormány, belőlem dőlnének az ötletek, mi mindent tehetnek a gyermekek védelme érdekében. Meg kéne őket védeni az éhezéstől, a fázástól, attól, hogy az állami intézményekben felnövő gyerekek étkezési normája még mindig csak napi 800 forint körül van. És akkor még az oktatási rendszerről nem is beszéltem. Rengeteg tennivaló lenne. Az, hogy ők most ezen a területen garázdálkodnak, egészen biztosan nem a gyermekek érdekében, hanem a gyermekek ellen történik.