A hajléktalankórház megmentése érdekében egy másik ingatlant ajánlott fel a főváros

HírKlikk 2021. április 16. 20:25 2021. ápr. 16. 20:25

Karácsony Gergely főpolgármester felvetette a kormánynak, hogy a főváros kiürítené egy épületét, hogy oda költözhessen az az állami szerv, amely a Szabolcs utcai hajléktalankórház épületébe kerülne.

Azt nem árulták el a városházán, hogy melyik fővárosi ingatlanról van szó, de azt állították, hogy „meg tudják oldani” a kiürítést úgy, hogy „senkit nem bocsájtanak el vagy tesznek az utcára” – értesült a 24.hu.

Fővárosi forrásból úgy tudják, hogy minden megoldásra nyitottak lennének: akár tulajdonjogot is cserélnének az állammal, de az is megoldás lehet, hogy a hajléktalan embereket ellátó kórháznak továbbra is bérelnék az ingatlant, az államnak pedig bérbe adnának egy irodaházat.

Ezt még egy április 1-jei keltezésű levélben vetette fel a főpolgármester Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek. A Szabolcs utcai ingatlanegyüttest tulajdonló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-ért felelős miniszter keddi válaszlevelében azt írta, hogy a felvetett megoldási javaslatokat megvizsgálják, és a járványhelyzettől is függően javaslatot tesznek egy egyeztetési időpontra.

Mint korábban megírtuk, a Szabolcs utcai kórházat az MNV Zrt.-től bérli a főváros, ám  a bérleti szerződést rögtön felmondta az állami vagyonkezelő, amint erre lehetősége volt. A főváros ezután egyezkedni kezdett a kormánnyal, és sokáig úgy látszott, lesz megoldás arra, hogy tovább működhessen a kórház a mostani épületében, de végül nem így alakult.

A Szabolcs utca és a Vágány utca sarkán álló telken több épület is áll, ezek közül működik az egyik, 385 millió forintos állami támogatásból felújított épületben 2013 óta a hajléktalankórház. 

Forrás: 24.hu