A Hamásszal október 7. után nincs politikai megoldás

HírKlikk 2023. október 30. 18:40 2023. okt. 30. 18:40

Az október 7-i képek megmutatják, miért más ez a honvédő háború Izrael számára, mint az eddigiek: azért, mert az izraeliek túlélése forog kockán – írta szerkesztőségi cikkében a The Wall Street Journal. A New York-i izraeli konzulátuson többet levetítettek a Hamász október 7-én készült felvételeiből: a cikk hosszan és részletesen ismertette a videón látható kegyetlenségeket, és rámutatott: ez nem palesztin nacionalizmus, mégcsak nem is az iszlám helyes értelmezése, hanem nihilista dizshád.

Aviv Ezra ügyvivő főkonzul elmondta: a vetítés célja az volt, hogy megmutassa: ami történt, az nem egyszerűen az eddigiek folytatása. A szerkesztőség rámutatott: aki követte a korábbi gázai háborúkat, az érti, miről beszélt a főkonzul.

Izrael válasza máris az erkölcsi egyensúly eddigi követeléseinek, a korai tűzszünet-követeléseknek, a nemzetközi jog holokauszt utáni céljai perverziójának a célkeresztjébe került. Márpedig ezúttal van egy nagy különbség. „A Hamásszal október 7. után nincs politikai megoldás.” A Hamász jelenleg Gázában az izraeli kormány és polgárai közötti alapvető szerződést veszélyezteti, amely kimondja, hogy „soha többet, és hogy Izrael biztos menedék a zsidóknak”.

Miközben Izrael folytatja a szükséges védelmet a Hamász ellen Gázában és a világon, a polgárai nem fogják elfelejteni a terrorszervezet által október 7-én készített felvételeket. Ezeket nekünk, többieknek sem szabad elfelejtenünk – mutattott rá a szerkesztőségi cikk.

 

Forrás: Hírklikk