A hazug tiszti főorvost könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát

HírKlikk 2020. december 13. 11:30 2020. dec. 13. 11:30

Ezzel a címmel olvasható Hadházy Ákos legfrissebb Facebook posztja. A független országgyűlési képviselő azt írja: Müller Cecília hazudott neki, ám lebukott. Nem ő az első, aki azt állítja, valami nem stimmel a járvánnyal kapcsolatos adatokkal.

„Müller néhány hete azt hazudta nekem, nincs információjuk arról, hogy egy adott kórházban melyik napon hány koronavírusos elhunyt volt. Nos, az általa vezetett Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapjáról letölthető az a részletes adatlap és számítógépes útmutató, amelyik a kórházakat utasítja a legrészletesebb adatok beküldésének módjáról” – írja Hadházy. Mint rámutat: nem csak annyit kell jelenteniük tehát, hogy hányan haltak meg, hanem szinte szó szerint mindent le kell jelenteni a koronás betegekről. 

„Müller tehát hamar lebukott. A titkolózásnak sajnos csak egyetlen oka lehet: az adatok kozmetikázása. Ez pedig nagyon nagy baj” – írja a képviselő, aki nem csak Müller Cecília neki címzett hivatalos levelét mutatja be a posztban, de megadja az utasítás linkjét is, hogy bárki ellenőrizhesse az állításának valós voltát. 

Nem Hadházy az első

Szakértők már régóta figyelmeztetnek arra, hogy valami nem stimmel a hivatalos koronavírus-adatokkal. A többi között Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos is hasonló gyanúról nyilatkozott portálunknak, s propagandacélúnak nevezte a kommunikációt. Konkrét ügyeket hozott fel példaként, megjegyezve: „kérdés, hogy a szélesebb közvélemény milyen információkat kap a járványról”. Általa ismert példák is mutatják ugyanis, hogy erősen manipulált például a nap mint nap közzétett halálozási lista. Elég kicsit alaposabban megnézni az elhunytak listáját ahhoz, hogy ezt mindenki érzékelje. Volt olyan nap, amikor a közzétett esetek közül egy (egyébként a 2881-es számú elhalálozott) egy 64 éves férfi volt, akinek – a hivatalos közlés szerint – az alapbetegsége „vakbél rosszindulatú daganat” volt. Korábban pedig – ahogy a Hírklikk is megírta –  az 1492-es számú halott egy 63 éves férfi volt, akinek az alapbetegségei között – a magas vérnyomás és a cukorbetegség mellett – a krónikus tüdőgyulladást is odavésték. Az 1493-as számon felsorolt 88 éves nőnek pedig az egyik alapbetegségeként  – a Parkinson-kór, az epilepszia és a demencia mellett – a prosztata megnagyobbodást (!!!) voltak képesek odaírni.

Mindennek kapcsán megállapította: „A koronavírussal kapcsolatos hivatalos adatközlés egyértelműen propagandacélt szolgál, nyilvánvalóan azt is éppen úgy propagandisták irányítják, mint a közmédiát – ahogy arról a Szabad Európa Rádió portál által megszerzett hangfelvétel is tanúskodik” – mondta.  

Forrás: Facebook