A János Kórház levele a Jézuskához

Föld S. Péter 2019. december 5. 07:51 2019. dec. 5. 07:51

Kedves Jézuska! Tudom, olvastad a Facebookon a kívánságlistámat. Bejelöltelek a múltkor, ismerősök vagyunk. Lázmérőket kérek tőled karácsonyra kedves Jézuska, lehetőleg minden mennyiségben. Meg hozz lécci pelenkát, amennyit csak bírsz, gumikesztyűt, párnát, takarót. Ja, és kellene vérnyomásmérő, mosószer, tisztítószer, villanykörte, WC-deszka, zuhanyrózsa, csaptelep, gégecső. Ez minden, kedves Jézuska, ezeken kívül már csak WC-papírra, vízforralóra, törülközőre, fénymásoló papírra volna szükségem.

Látszólag sok, amit kérek, de ne hidd, hogy telhetetlen vagyok, egy elkényeztetett dög. Ha tudnád, hogy ezeken kívül mi minden hiányzik még ahhoz, hogy a gyógyulni vágyó betegeket valóban meggyógyíthassam! Képzeld kedves Jézuska, kellene egy csomó ápoló, hogy legyen, aki a betegekkel foglalkozik. Meg hát orvos is kellene, lassan ott tartunk, hogy ha valaki befekszik hozzánk, vagy valamelyik másik kórházba, annak orvost is kell magával hoznia. Kellenének még korszerű gépek, nemcsak nekem, de a többi kórháznak is. Ők sincsenek jobban eleresztve, mint én. Ja, ha ágyakat is tudnál hozni karácsonyra, megköszönném. Meg gyógyszereket. Lécci.

Tényleg nem kérnék tőled semmit, kedves Jézuska, ha tehetném, megvenném magamnak, amire szükségem van. Csak hát az a helyzet, hogy momentán nincs pénzem. Adósságom van helyette. A beszállítók már idegesek, és közölték, hogy ameddig ki nem fizetem, amivel tartozom nekik, addig nem szállítanak nekem semmit.

Kérlek, Jézuska, ha elolvastad a levelemet, azonnal semmisítsd meg, amit írtam. Nálunk ugyan demokrácia van és tombol a véleményszabadság, de a minisztériumban nem szeretik, ha panaszkodunk. Ők azt díjazzák, ha valaki dicshimnuszokat zeng a működésükről, és arról áradozik, hogy a magyar egészségügy még soha nem volt ennyire jó helyzetben, mint manapság. Kérlek továbbá kedves Jézuska, hogy ha hozod nekem ezt a sok ajándékot, ne a kapu elé tedd le, inkább álcázd magad látogatónak, és vigyél be mindent rögtön a raktárba. Nem szeretném, ha miattam kellemetlenségeid lennének.