A Jobbik miskolci jelöltje megvonná a támogatást a fehérvári DK-stól

HírKlikk 2021. szeptember 26. 12:35 2021. szept. 26. 12:35

Ráczné Földi Judit ugyanis offshore-ügybe keveredett. Hiába tagadja, hogy nincs köze a Delaware-i céghez, a magyar cégnyilvántartás cáfolja.

Aggályosnak tartom a Székesfehérváron a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben induló Ráczné Földi Judit offshore-ügyét, s ha az én személyes döntésemen múlna, visszavonnám tőle a Jobbik támogatását – jelentette ki a Partizán szombati előválasztási vitájában Szilágyi Szabolcs, a Borosod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú miskolci székhelyű választókerületében induló jobbikos jelölt. 

Szilágyi Szabolcs előbb azt hangsúlyozta, hogy az ügyben a DK-nak van dolga, nem a Jobbiknak és neki. Elismerte, a támogatás visszavonásáról a pártjának kell döntenie – írja a Népszava.

A Partizánt készítő Gulyás Márton – utalva arra, hogy az ellenzéki előválasztáson a Jobbik számos helyen a DK-val működik együtt, így Székesfehérváron is – megjegyezte: a párt korábban hosszú ideig kikelt az offshore-lovagok ellen, 2010 előtt részben ennek is köszönhette a népszerűségét, de 2010 után is alapelvük volt.

Szombaton a HírKlikk írta meg, hogy a hatályos magyar cégnyilvántartásban változatlanul szerepel a DK székesfehérvári jelöltjének neve egy külföldi offshore céggel kapcsolatban.

A most a Jobbik és a DK között Ráczné ügyében éleződő feszültség érdekessége, hogy a héten az ugyancsak egyik borsodi jobbikos jelölt, Farkas Péter Barnabás karlendítős-botrányában minden ellenzéki párt elhatárolódott a tagadás ellenére antiszemitának tekintett három évvel ezelőtti megnyilvánulástól. Kivéve a DK-t és magát a Jobbikot. 

A videóban 1 óra 5 percnél kezdődik az a rész, amelyben a székesfehérvári DK-s jelöltről van szó:

Forrás: Népszava