A kormány sajtója nyilvánossá tette Magyar Péter és családtagjai egészségügyi adatait

HírKlikk 2024. szeptember 6. 15:45 2024. szept. 6. 15:45

A Magyar Nemzet a személyes adatok közlésével törvényt sértett. A Tisza Párt elnöke feljelentést tesz.

Magyar Péter már 2014-től kezdődően különböző ellátásokat járt ki magának, családtagjainak és egy közeli ismerősének a Honvédkórház úgynevezett speciális rendeltetésű centrumában – írja a Magyar Nemzet, vette észre a Népszava.

A fideszes lap cikkében a Tisza Párt elnökének több családtagját is megnevezték, külön kitérve betegségükre, és azt a látszatot akarták kelteni, hogy nekik is kijárt a VIP-ellátás. A konkrét ellátásokra és azok darabszámára is kitértek, mindez pedig jogsértő lehet, mivel ezek személyes adatnak minősülnek. Az is jó kérdés, vajon miként juthatott hozzá ezekhez a Magyar Nemzet.

Magyar Péter válaszul azt írta a Facebook-oldalán, hogy soha nem feküdt sem a Honvédkórházban, sem más intézményben tíz napig. Szerinte bűncselekményt követett el a propagandafelület, amikor nyilvánosságra hozta, melyik rokona milyen ellátást kapott. „A Magyar Nemzetet és minden más médiumot feljelentek különleges adatra elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt, amely a hazugságokat terjeszti” – zárta sorait Magyar Péter. 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom