A „következő nehéz évekről" beszélt Harrach Péter

HírKlikk 2020. február 18. 09:19 2020. feb. 18. 09:19

A „következő nehéz évekre" való felkészülésről beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

A miniszterelnök vasárnap elhangzott évértékelő beszédéről szólva, azt emelte ki: annak első két része a nemzeti önértékeléssel, elkötelezettséggel és a hozzáértés elismerésével foglalkozott, hiszen Trianon után talpra állt az ország, ahogyan a bő egy évtizede indult válságból is „kikeveredett".    

Harmadik témaként a jövőre való felkészülést említette, mondván, a klímaváltozás kapcsán, közös ökológiai gondolkodás kezd kialakulni, amelyhez a konzervatívok az otthon, a területi kötődés, a kereszténydemokraták a teremtésvédelem kétezer éves gondolatát teszik hozzá.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt emelte ki: egyszerre kell a népességfogyatkozással és a következő nemzedékeknek biztosítandó egészséges környezet kérdésével foglalkozni, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, és azok ne egy túlfogyasztói társadalomban növekedjenek fel.

Kiemelte: a kormány a magyar családok támogatását tekinti elsődleges feladatának, ezért minden évben magasabb összeget fordít erre a témára. Egy évtized alatt közel két és félszeresére emelve ezt a pénztömeget.

Forrás: MTI