A köztévéhez annyi közöd van, hogy Te tartod el

Lendvai Ildikó 2018. december 18. 06:57 2018. dec. 18. 06:57

Elvesztette köztévé jellegét... Mármint az a Kunigunda utcai valami, ahol este tüntettünk. Nem ma vesztette el, de most látványosabban, mint eddig bármikor.

Nem a rendőrök intézkedtek: egy magántestőrség, az erre semmilyen jogcímmel nem bíró biztonsági őrök emeltek kezet az ellenzéki képviselőkre. Emlékszel a Városligetre?

Emlékszel a Választási Irodánál történtekre? A hatalom ott is kigyúrt alakok mögé bújt, azokkal intéztette a piszkos munkát.

Idézet az Országgyűlésről szóló törvényből: "A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít." A BTK szerint "E törvény alkalmazásában hivatalos személy az országgyűlési képviselő" "Aki hivatalos személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,...eljárása alatt vagy emiatt bántalmaz, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

A képviselőt nem azért illeti külön védelem, mert különb, mint Te. Azért, mert Téged képvisel. 

Ezért most Te vagy az, akivel nem álltak szóba, akit legyűrtek, akit kilöktek. Ellened kért a jegyzőtől birtokvédelmet a képviselők elől bujkáló MTVA-s főnök, a Te véleményed az, ami nem hangozhat el.

Mert az öt követelés:rólad szól: 1. A rabszolgatörvény azonnali visszavonását! 2.Kevesebb rendőri túlórát! 3. Független bíróságokat! 4. Európai ügyészséget! 5. Független közmédiát!

A magánbirtokká nyilvánított egykori köztévében, közrádióban ezeket nem fogod hallani. Azokhoz csak annyi közöd lehet, hogy Te tartod el őket.

Ahogy a HÉV-megállótól a Kunigundába utcába igyekeztem, a nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátok vigyorogtak rám: "Döntsünk közösen!" 
Persze, fiúk. Ahogy szoktuk.