A legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza

HírKlikk 2024. szeptember 26. 13:10 2024. szept. 26. 13:10

A Legfőbb Ügyészség szerint az, hogy a Tisza Párt elnöke elvette egy őt videózó férfitől a mobilját, majd a Dunába ejtette, „a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának megvalósítására alkalmas” magatartás volt.

A lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként a legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére – írja a hvg.hu.

A Legfőbb Ügyészség erről szóló közleményében azt írják, a rendelkezésre álló adatok szerint Magyar június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután a Tisza Párt elnöke és egyik társa észrevette, hogy a férfi videóz, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar egy hirtelen mozdulattal kivette a férfi kezéből a telefont és zsebre tette, többszöri kérésre sem adta vissza, letagadta, hogy nála van. Miután elhagyta a szórakozóhelyet, a Duna felé indult, nyomában több emberrel, köztük a sértettel. A politikus a vízpartig sétált, majd a telefont szándékosan a Dunába ejtette.

A Legfőbb Ügyészség megjegyezte, hogy a büntetőeljárás lefolytatására – így a tényállás részleteinek további tisztázására – az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség.

Azt Magyar is elismerte, hogy hibázott, de szerinte egy fideszes, fizetett provokátor zaklatta őt. Akkor azt írta a közösségi oldalán, hogy a férfi korábban is követte őket, a célja pedig az volt, hogy „csapdába csalja”. „A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt. A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – írta Magyar.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom