A lehetséges Első Férj is felszólalt a demokraták chicagói konvencióján

HírKlikk 2024. augusztus 21. 14:05 2024. aug. 21. 14:05

Mivel az USA-nak még nem volt női elnöke, így házastársát sem kellett még megnevezni. Ha Kamala Harris győz, akkor férje, Douglas (Doug) Emhoff lesz az első First Gentleman (az Első Úriember), akit magyarul egyszerűbb első férjnek nevezni.

Emhoff tisztában volt azzal, hogy nem léphet olyan retorikai magasságokba, mint az előtte megszólalók, és ezt nem is erőltette. Ehelyett egy személyes képet festett a feleségéről, beleértve a korai randevúzást, és egy „zavaró” üzenetet, ami a hangpostáján hagyott – írja az Euronews.

Emhoff önirónikus stílusát jelezte, amikor fanyarul megjegyezte, hogy „az anyám az egyetlen ember a világon, aki azt gondolja, hogy Kamala a szerencsés, amiért hozzám ment feleségül”.

A zsidó származású Emhoff úgy mutatta be magát, mint hétköznapi fickót, aki még mindig kapcsolatban van középiskolai haverjaival, és nem egészen tudja elhinni, milyen helyzetben van most. Ez a beszéd valószínűleg nem változtatja meg sokak véleményét valamilyen irányba, de nem is ez volt a feladata.

Emhoff politikai megjelenése elsősorban az aggódó amerikai zsidó szavazók számára lehet megnyugtató, akik közül sokan inkább Donald Trumpban látják azt a vezetőt, aki megfékezi az iszlamista erőszakot és megvédi Izraelt, miközben a demokraták ebben a kérdésben nem tűnnek határozottnak.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom