A magyarok kétharmada ellenzi a nyugdíjrendszer javasolt átalakítását

HírKlikk 2021. június 16. 16:50 2021. jún. 16. 16:50

A magyarok bő kétharmada ellenzi azt a tervet, hogy magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, aki több gyereket vállal.

Csupán a magyarok 29 százaléka ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy változzon a nyugdíjrendszer és a jövőben magasabb nyugdíjra legyen jogosult az a szülő, aki több gyereket vállal, a gyermektelenekre vonatkozó nyugdíjkorhatárt pedig emeljék meg.

Ezen belül 12 százalék azzal indokolja a javaslat támogatását, hogy ha nem lépik meg ezt az átalakítást, akkor idővel bedől az egész nyugdíjrendszer, míg további 17 százalék elfogadja azt az indokot, hogy mivel a gyereknevelés valóban nagyon sokba kerül, ezzel érdemben képes segíteni a társadalom – derült ki a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból.

Az intézkedésre nemmel voksoló 71 százalékon belül az összes válaszadó 45 százaléka osztja azt a véleményt, hogy ez a lépés igazságtalan lenne, míg további 26 százalék úgy véli, hogy egy ilyen átrendezés több problémát okozna, mint amennyit esetleg megold.

Forrás: Napi.hu