A MÁV-ot nem érdekli a polgármesterek tiltakozása

HírKlikk 2020. június 23. 13:25 2020. jún. 23. 13:25

A hétvégével indult a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje. A könnyebb elérhetőség miatt, augusztus 30-ig több járat közlekedik ezentúl a Balatonhoz, s egyelőre ezeken is kötelező még az arcot elfedő maszk használata – jelentette be Homolya Róbert.

A vasúti szárnyvonalak mellett fekvő kistelepülések jobb elérhetőségében viszont egyelőre nincs változás – írja a Népszava. Mint ismeretes, június első hétvégéjével a MÁV 34 vasúti mellékvonalon vezette be az úgynevezett ideiglenes járványügyi menetrendet, amely az érintett szakaszokon szinte lenullázta a vonatközlekedést.

A változtatás ellen az érintett térségek polgármesterei azonnal tiltakoztak, s a különféle anomáliák miatt, Homolya Róbert is kijelentette: felül kell vizsgálni a járványügyi menetrendet, s azokon a vonalakon, ahol a vonat versenyképesebb a busznál, vissza kell állítani a vasúti közlekedést.

Ennek már lassan két hete, ám egyelőre – a lap információi szerint – sehol sem változtattak a járványügyi menetrenden, és a megkérdezett településvezetők is azt állították, senki sem egyeztetett velük a felülvizsgálatról.

Forrás: Népszava