A Médiatanács melyik csatornát nézi?

Nagy András 2019. május 6. 15:22 2019. máj. 6. 15:22

Komoly trükköt vetett be a közmédia a hétvégén a Fidesz EP-kampányának támogatása érdekében: egy híradós anyagnak álcázva gyakorlatilag főműsoridőben leadta a kormánypárt legújabb kampányfilmjét. Kérdés, hogy a közmédia normális működéséért felelős hatóságok és testületeknek eszébe jut-e kivizsgálni az újabb botrányos esetet.

Az évi közel százmilliárd forintból fenntartott köztévé az M4-en, tehát a sportcsatornáján, a szombat esti Fradi-Újpest meccs szünetében leadott egyperces híradós blokkban vetítette le a bevándorlással riogató reklámspotot. Mivel ezzel újabb szintet lépett az állami propaganda-gyár, levélben fordultunk a Médiatanácshoz, hogy megkérdezzük, a hatóság számára elfogadható-e a köztévé nyílt elfogultsága, illetve, hogy kívánnak-e vizsgálatot indítani az MTVA ellen az ügyben.

Levelünkre eddig nem kaptunk választ, amint kapunk, közöljük. Addig is arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a Médiatanács elsődleges feladata a honlapján is olvasható bemutatkozó szövege szerint is, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, a megfelelő tájékozódás, a jogsértő tartalmakkal szembeni védelem, valamint a sokféle tartalom közötti választás lehetőségéhez kapcsolódnak.

FRISSÍTÉS: időközben az NMHH válaszolt a megkeresésünkre, a médiahatóság reagálását ide kattintva elolvashatják.