A Mi Hazánk visszaállítaná a halálbüntetést, bevezetné a szibériai bérrabtartást

HírKlikk 2021. március 14. 14:14 2021. márc. 14. 14:14

A Mi Hazánk Mozgalom mind a 106 egyéni országgyűlési képviselői választókörzetben, így a budai körzetekben is önálló jelölteket indít a 2022-es országgyűlési választáson – jelentette ki vasárnap a párt alelnöke, amikor Budapesten bemutatta a párt budai jelöltjeit.

Novák úgy vélekedett: az országgyűlési választáson várhatóan csak három listából lehet választani: a Fidesz és a „balliberális szivárványkoalíció" mellett, harmadik útként a Mi Hazánk Mozgalom kerül a szavazólapokra.

Ugyanakkor – folytatta – a Mi Hazánk programja egyedülálló.

Az övék az egyetlen ellenzéki párt, amely népszavazást tartana Magyarország EU-tagságáról, bevezetné a sorkatonai alapkiképzést, hazahozná a magyar honvédeket Afganisztánból és Irakból. Amelyik vagyonadót vetne ki a milliárdos oligarchákra, eltörölné a képviselők mentelmi jogát, hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumról szóló törvényt, védené a magzatok életét szívhangjuk meghallgattatásával, írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, leállítaná cigányügyi programok finanszírozását, illetve kivonná Magyarországot a strasbourgi bíróság joghatósága alól – közölte.

Továbbá szegregálna az oktatásban, bevezetné a szibériai bérrabtartást, visszaállítaná a halálbüntetést, tűzparancsot adna a honvédeknek az erőszakos határsértőkkel szemben és betiltaná az „LMBTQP-felvonulásokat".

Novák Előd közölte: az 1-es választókörzetben Szikora Istvánt, a nemzetközi kapcsolatok szakértőjét, a 3-asban Grundter András jogászt, a 4-esben Nagy Attilát, a Mi Hazánk fővárosi elnökét, a 10-esben Katona Miklós közgazdászt, a 18-asban pedig Esze Tamás gépészmérnököt indítják. A 2-es választókörzetben maga indul.

A bemutatkozó jelöltek közül Szikora István programjának fontos pontjaként említette, hogy védené a balliberális eszméktől az I. kerület kulturális és történelmi örökségét. Grundter András azt tartja fontosnak, hogy álláshalmozó, gyökértelen politikus helyett végre a XII. kerület iránt elkötelezett helyi képviselője legyen a Hegyvidéknek. Nagy Attila a balliberális emlékezetpolitikától védené a II. kerületben élőket. Katona Miklós azért akar dolgozni, hogy idegen szívűek helyett magyar szívű és lelkiségű hazafiak képviseljék Óbudát. Esze Tamás pedig azt hangsúlyozta: képviselővé választása esetén a legfőbb célja a XXII. kerületben, Budafok-Tétény és Albertfalva területén a krónikus munkanélküliség enyhítése, hazai, környezetbarát technológiát alkalmazó tőke bevonásával.

Forrás: MTI/Hírklikk