Elvették Rogán Antaltól a Fertő tavat

HírKlikk 2020. július 16. 05:00 2020. júl. 16. 05:00

Elvették Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökhöz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től a feladatot és átadták Gulyás Gergelynek.

Korábban már heves vitákat váltott ki a területen tervezett nagy beruházás. Az UNESCO is aggódott a területért és a figyelmeztetés a soproni városi önkormányzat rendkívüli közgyűlésén is szóba került.

A hvg.hu számol be arról, hogy a cég egyelőre még a koronavírus-válság előtt lemondott a partra tervezett száz szobás szálloda, a huszonhat apartman, az ökocentrum, a madárles és a kilátó építéséről, miután egy cölöpház-tulajdonos a megyei kormányhivatalhoz fordult, sérelmezve, hogy hiába kért, nem kapott tájékoztatást, a döntést egy hirdetményből kellett megtudnia, noha közvetlenül a szomszéd telekre szánták a hotelt. Közben már nemcsak az UNESCO, hanem az Európai Bizottság is vizsgálja a Fertő tó körüli, 32 milliárd forintosra tervezett állami gigaberuházást.

A rendeletet, miszerint mostantól a Miniszterelnökség gyakorolja a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait, Máger Andrea, nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hozta. A rendeletének másik pontja, hogy a MÁV alá rendeli a Volánbuszt.

Forrás: HVG