A Miniszterelnökség lebukott, de tagad

Zutyu 2022. április 11. 14:20 2022. ápr. 11. 14:20

Kiderült, hogy egy egyértelmű kampányposztot a Miniszterelnökség hirdetett Egerben, de 90 nap után annyira futotta tőlük, hogy letagadták a tényeket.

December közepén Mirkóczki Ádám polgármester, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízottal, a Fidesz helyi jelöltjével – akit azóta megválasztottak képviselővé – átadott egy, a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott új játszóteret. Bár az „Egri csillagok” névre keresztelt játszóhely egy állami cég támogatásából, vagyis közpénzből épült.

Az átadott játszótérről szóló Facebook-posztot nem a Fidesz kezdte el hirdetni, hanem Pajtók Gábor munkáltatója, a Miniszterelnökség. Az egriugyek.hu szerint a decemberi botrányig Pajtók minden Facebook-megnyilvánulását a kancellária fizette, pedig szép számmal voltak köztük olyan posztok is, amelyek nem a képviselőjelölt állami tisztségéhez kapcsolódtak, hanem inkább a pártpolitikához.

Éppen ezért, még decemberben közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Miniszterelnökséghez és megkérdeztük, mennyi pénzt költött a Miniszterelnökség Pajtók Gábor Facebook-oldalának reklámozására? Felvetettük azt is, nem volna-e tisztességesebb, ha a kormánymegbízott a kampány idejére fizetés nélküli szabadságra menne, ahogy azt például a budapesti kormánymegbízott, Sára Botond megtette.

A Miniszterelnökség a járványhelyzetre hivatkozva, több mint három hónapig nem válaszolt, majd egyszerűen letagadta a versenytorzító fellépést. „Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott játszótér-avatásának reklámozását a Miniszterelnökség nem finanszírozta” – írta a kancellária. Szerinte az pedig egyáltalán nem értelmezhető közérdekű adatnak, hogy miért nem ment a kampány alatt fizetés nélküli szabadságra a kormánymegbízott, ahogy az sem közérdekű adat, mi volt állami alkalmazottként Pajtók Gábor munkaideje. Ez azért érdekes kérdés, mert egyértelmű, hogy a fideszes politikus munkaidőben nem állami feladataira koncentrált, hanem választási kampányára.

Egy korábbi cikkünk a témában >>>