A Munkáspárt a Fidesznek segített a Ferencvárosban?

Csanádi Dávid 2019. október 18. 18:25 2019. okt. 18. 18:25

Az első panasz Ficere bácsitól érkezett a Kivilágítatlan utca 3-ból, mert nem tudott a Hazafias Népfrontra szavazni, pedig mindig arra szokott. Mármint azokban az időkben, amikre még emlékszik, mert azért a rövidtávú memóriájával már gondok vannak.

Na, jó, legyünk megengedőek, biztosan nem ez volt a fő szempontja a Munkáspárt polgármesterjelöltjének, amiért megfellebbezte az eredményt. Lehet, hogy egyszerűen csak ő szeretne polgármester lenni, és ugye volt ott egy láncszavazás (ami miatt a győztes ellenzék tett panaszt). Könnyen lehet, hogy Fléger Tamás ezért nem szerzett többet a szavazatok 0,38 százalékánál. Ej, dobjuk félre a százalékokat, szóval 81 szavazatot szerzett az érvényes 21 ezer 186-ból. És ugye az a sok érvénytelen! Ha mind ő kapta volna, akkor 442 szavazata lenne, amivel aztán tényleg megszorongatná a több mint 12 ezer szavazatot kapott Baranyi Krisztinát.

Szóval ezt sem esszük meg. Sokkal hihetőbb a megválasztott polgármester gyanúja, hogy az előző garnitúra időt akar nyerni az átadás-átvételhez. Nem állítjuk (hiszen egyelőre ilyesmire nincs bizonyíték), hogy az árulkodó nyomokat akarják eltűntetni, ráadásul akkor maguk óvták volna meg az eredményt.

Ugyanakkor csak a vak nem látja, hogy az egykori rendszerváltó, ma már inkább rendszervisszaváltó Fideszhez a politikai palettán legközelebb a Munkáspárt áll. Egy totális diktatúra maradványa, ami szinte mindenben támogatja a kialakulóban lévő autoriter diktatúrát. Hogy hogyan mondhatom ezt, hiszen a Fidesz a jobboldalon, a Munkáspárt pedig a baloldal legszélén helyezkedik el? Nos, képzeljünk el sáv vagy félkör helyett egy teljes kört. Ott bizony a szélsőségek összeérnek. A szélsőjobb a szélsőballal, például.

Nem mondom, hogy összenő, ami összetartozik, mert jól megfontolt politikai érdekből soha nem fog összenőni. Én csak azt mondom, hogy a Ferencvárosban kilóg a lóláb. Nagyon kilóg.