A nemzetmegvezető

FSP 2020. június 17. 17:53 2020. jún. 17. 17:53

Megvallom őszintén, évekig kacérkodtam azzal a gondolattal, hogy Orbán Viktor fejét photoshoppal beleteszem Szálasi Ferenc elhíresült fotóján látható testébe. Arról a képről van szó, ahol a nemzetvezető testvért a Duna-parton, a folyóba roskadt Lánchíd és a földig rombolt Budapest látványa előtt kapták lencsevégre. Sokáig hezitáltam, de mindig elálltam az ötlettől, és most örülök, hogy így döntöttem. Ez ugyanis, ahogyan akkor is éreztem, de most már biztosan tudom, a kocsmák, a nyilas keretlegények – és mostantól a Fidesz – stílusa.

A budapesti Fidesz ma arra vetemedett, hogy Karácsony Gergely fotóját beleapplikálja Szálasi nemzetvezető testébe. Ezzel a Fidesz – ki tudja hányadszor – szintet lépett és olyan morális mélységekbe jutott, ahová tisztességes embernek nem szabad őket követni.

Annak idején azért játszottam a gondolattal, hogy Orbánt nemzetmegvezetőként ábrázoljam, mert haragudtam rá, amiért lesajnált, mondjuk ki: szörnyű helyet csinált a hazámból. Orbán nemzetmegvezetőnek köszönhető, hogy külföldön megvetéssel és sajnálkozással beszélnek rólunk, hogy már csak diktátorok állnak szóba a magyar vezetőkkel. Hogy mindent ellepett a korrupció, és egy eszelős, frusztrációit kezelni képtelen, saját démonaival megbékülni nem tudó vezér foglya lett az ország.

A budapesti Fidesz nyilván nem merte volna magától megtenni azt a gazemberséget, hogy a főpolgármester fejét bemontírozza Szálasi testvér testébe, ha Orbán nemzetmegvezető nem adja meg Karácsonyra a kilövési engedélyt. A budapesti Fidesz és a párt valamennyi csinovnyikja – a 133 bátor embert is beleértve – annyira gyáva, hogy még szellenteni is csak a főnökség engedélyével mernek.

Amit most tettek, a nyilas keretlegények szellemiségét idézi. A kocsmák népe szólalt meg ezzel a képpel, azon a hangon, amely a vészkorszakban sokak szenvedésének és halálának okozója volt. Ez ugyanannak a kocsmának a hangja, amely Toroczkai László vezényletével, 2006-ban, a Szabadság térre vitte a Budapestet feldúló, fosztogató, utólag magukat forradalmárnak nevező hordát.

Ez a hang tisztességes ember számára vállalhatatlan. Ha én Tarlós István helyében volnék, kikérném magamnak, amiért egykori politikai ellenlábasommal szemben, ilyen módszereket vet be a budapesti Fidesz. Ha Magyarországnak volna államfője, és nem egy hallgatag horgász pöffeszkedne a Sándor Palotában, még ma este rendkívüli műsoridőt kérne a köztelevízióban és miután köztudottan nem a szavak embere, elég volna, ha csak ennyit mondana: Magyarok! Eddig, és ne tovább!

Végezetül még csak annyit: a vészhelyzet elmúlt, itt az ideje, hogy a budapestiek, valamint minden más településen élő, tisztességes magyar polgárok egy hatalmas tüntetésen álljanak ki Karácsony Gergely mellett. Nem neki van erre a legnagyobb szüksége, hanem nekünk. Azoknak, akik szeretnénk egy normális Magyarországon élni.