A PDSZ is felmelegedhet, nem korlátozzák tovább a fűtést

HírKlikk 2023. október 28. 07:56 2023. okt. 28. 07:56

Eltörölték a közintézmények fűtéskorlátozását, azt az intézkedést, amelyet tavaly vezettek be, és amit a PDSZ és az ellenzék már akkor is indokolatlannak tartott.

Tavaly kormányrendelet született arról, hogy a kormányzati és más költségvetési szervek, intézmények helyiségeit legfeljebb 18 fokos hőmérsékletig lehet felfűteni. Az Energiaügyi Minisztérium szerdán a jelenlegi kedvezőbb ellátási helyzetre hivatkozva, a korlátozást eltörölte.

„Ezt a rendelkezést a PDSZ mindenképpen üdvözli. Sőt, tavaly sem tartottuk indokoltnak, mert úgy gondoljuk, hogy nincs olyan veszélyhelyzet, ahol a gyerekeken kellene spórolni" – nyilatkozta az ATV híradónak Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja.

A rendelet ellen tiltakozott a Vasutasok Szakszervezete is. Meleg János, elnök szerint az intézkedés visszavonását hamarabb kellett volna megtenni.

A Jobbik is megszólalt az ügyben, Lukács László György szerint a kormánynak sokkal inkább a gáz beszerzési árával kapcsolatos részleteket kellene nyilvánosságra hoznia. „Mindenki lássa és érezze, hogy mégis mennyibe kerül a gáz és ne azt nézze, hogy most 18 vagy 20 fok van, akkor a kormánynak világosan kellene beszélnie" – vélekedett.

A szaktárca döntése után egyébként az idei fűtési szezonban az általános munkavédelmi szabályok lesznek érvényesek, vagyis a hideg évszakban a szellemi munkát végzők esetében minimum 20-22 fokos, könnyű fizikai munkát végzőknél pedig legalább 18-20 fokos hőmérsékletet kell biztosítani.

 

 

 

 

 

Forrás: ATV/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom