A PiS és a Fidesz együtt lóg meztelenül a brüsszeli ereszen

HírKlikk 2020. december 7. 18:10 2020. dec. 7. 18:10

Egy magát Laikának nevező művésznő Rómában falfreskót festett, amelyen a melegek ikonjaként ünnepli Szájert, és amelynek a „F.ck Orbán!” címet adta – erről is beszámol a melegeknek szóló svájci Mannschafts Magazin. Emlékeztet arra, hogy, az észt diplomata részvétele kapcsán kiadott hivatalos észt állásfoglalás sajnálatosnak minősítette, hogy a diplomata megsértette a vendéglátó ország koronavírus-szabályozását.

Laika maga tette ki a (mellékelt) képet az Instagramra, és annyit írt hozzá: „Olyan világot kívánok magamnak, amelyben még Szájer is szabad lehet, és úgy élheti az életét, ahogyan akarja, anélkül, hogy el kellene bújnia párttársai szeme elől. Köszönet Szájer Józsefnek az intoleranciára mért súlyos csapásért. József, mától Te vagy a melegek új magyar ikonja” – olvasható a Mannschafts Magazinban.

A Gazeta Vyborcza című lengyel ellenzéki lapot idézve a cikk rámutat: a kialakult helyzet nehézséget okoz Lengyelországnak, valamint Orbán Viktornak is, aki összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot az ügy miatt. „A magyar és a lengyel kormány az EU pénzügyi csomagjának vétójával fenyeget. Azt kiabálja, hogy a méltóságról és a szuverenitásról van szó. És hogy a vétó célja, hogy megvédjen a gender-ideológia, a melegházasság és a homoszexuális párok általi örökbefogadás bevezetésétől. Ám ez a buta népnek szánt magyarázat éppen összeomlóban van. Orbán nyomorúságos propaganda-manővere ellenére a lengyel PiS most a Fidesszel együtt ott lóg meztelenül a brüsszeli ereszen” – írta a portál.