A polgármester családjának esete a drogokkal...

Jaszkari 2019. június 12. 16:04 2019. jún. 12. 16:04

Ha nyakig vagy a szarban, ne is próbálj meg kívülállónak mutatkozni – mondta egyszer Hofi, és mint oly sok mindenben, ebben is igaza volt. Ha mondjuk te egy falusi polgármester vagy, és kiderül a vejedről, hogy nemcsak a helyi bűnmegelőzési iroda vezetője, hanem a helyi drogkereskedő is, akkor minél inkább próbálsz magyarázkodni, annál jobban a homlokodra sül a bélyeg…

Márpedig a balatonszemesi polgármesterrel éppen ez a csúfság esett, és esik meg. A vejkója a „Bűnmegelőzés” feliratú kocsival járt fel (a gyanú szerint) hetente Pestre drogért. Azzal a kocsival, amihez amúgy a község (vagyis közvetve az após) támogatásával jutottak. (Azt nem tudni, hogy a bűnmegelőzési iroda vezetését is apósi segítséggel kapta-e az azóta már cellában lévő vej.)

Azt is Hofi mondta, hogy: „én olyan régóta élek ebben az országban, hogy már mindent elhiszek”. Így az is hihető, hogy egy olyan hatalmas faluban, mint Balatonszemes (1763 fő a lakossága, forrás: wikipédia) az apósnak nem tűnik fel, hogy a veje folyton Pestre jár.

Mondjuk a városka, ahol én felnőttem, olyan pletykás volt mindenki, hogy hamarabb tudott minden stikliről a zsaruknál. Mindegy, Szemesen nem pletykásak az emberek, a polgármester meg nem egy jó megfigyelő típus… Elfogadom mindezt. Lehet, hogy tényleg nem tudott semmiről. Bár az is tény, hogy csalafinta egy figura ez a faluvezető.

Függetlennek mondja magát, de azért a legutóbbi országgyűlési választáson a saját pénzén hordatta ki a fideszes jelölt szórólapjait a polgároknak. Arról nem tudok, hogy az ellenzéki jelöltekét is kihordatta volna. Na mindegy, térjünk vissza a dolog lényegéhez, és legyünk kivételesen komolyak. Azt hiszem, hogy ha tudott a veje üzelmeiről, ha nem: ezt a szennyet nem tudja magáról lemosni a polgármester.

Sok országban ilyenkor azonnal lemondana. Merthogy ezek után, hogy nézzen a falubeliek szemébe. Takács úr nem ezt tette. Ő közleményt írt (vagy íratott). Először is leszögezte, hogy elhatárolódik a veje tettétől. Majd így folytatta: „A gyanúsított visszaélt nemcsak azzal, hogy családom 2011-ben befogadta a lányom férjének…”.

Na itt álljunk meg egy kicsit. Kedves Polgármester Úr! Nem tudom, hogy Ön milyen társadalomban él. Manapság ugyanis nem a család fogadja be a vejet, hanem az adott lány megy hozzá. És ez a férfi, akit maga csak gyanúsítottnak nevez, konkrétan a veje.

Olaszországban még vannak családok, ahová befogadást kell nyerni, de ott ugye nem az após, hanem a keresztapa dönt. Szóval, ezen fellengzős sorok esetében is Hofi korábban idézett mondása jutott eszembe…