A rendőrség nyomoz az emojis propaganda plakátok átragasztása miatt

HírKlikk 2021. augusztus 4. 21:05 2021. aug. 4. 21:05

Pécsett átragasztott kormányzati plakátról vett ujjlenyomatot a rendőrség. Valaki bejelentést tett a plakáttal kapcsolatban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, így az nyomozást indított az ügyben.

A Szabadpecs olvasói fotót kapott arról, hogy egy rendőrségi helyszínelő éppen ujjlenyomatot vesz a pécsi Kórház tér közelében álló egyik kormányzati plakátról, miután azt valaki átragasztotta.

A megkeresésében szereplő eset kapcsán a Pécsi Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen – írta a lap a rendőrségre hivatkozva.

A lap azt írja, hogy a kormányzati vagy politikai plakátok átragasztása alapvetően véleménynyilvánítás, és ugyan voltak az elmúlt években elmarasztaló ítéletek, több esetben is felmentették az illetőt a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva. Ezekben az esetekben ismert volt, hogy ki ragasztotta át a plakátot.

Valószínűleg egyébként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt akciójáról van szó, ők ugyanis több helyen „kijavították” a kormányzati plakátokat. (Az egyik plakáton név szerint egy ellenzéki képviselő ellen hergel a kormány – tájékoztatás címén.)

Forrás: Szabad Pécs