A török parlament hamarosan napirendre tűzi a svéd NATO-csatlakozását ratifikációját

HírKlikk 2023. október 22. 15:10 2023. okt. 22. 15:10

A svéd kormány arra számít, hogy Törökország rövidesen megkezdi a svéd NATO-csatlakozás ratifikációs folyamatát, és heteken belül, november végéig, le is zárja azt – jelezte egy svéd kormányzati forrás a svéd Expressen lapnak.

Törökország hamarosan megkezdi Svédország csatlakozásának ratifikációs folyamatát, ami néhány héten belül lezárul, nincs okunk másra számítani – jelentette az orosz TASZSZ hírügynökség, svéd forrásra hivatkozva. Mint az erről beszámoló Portfolióban olvashatjuk: 

A Portfolió a svéd forrás orosz tudósítását idézve, úgy fogalmazott, hogy ezután a brüsszeli NATO-központban felvonják majd a svéd lobogót. Ez akkor történhet meg, ha addig a magyar parlamenten is végigmegy a ratifikáció. A svéd jelzés szerint ez november vége körülig szintén megtörténhet, igaz az Expressen értesülése csak a várható török parlamenti lépést tartalmazta.

A magyar kormány korábban rendszeresen azt hangsúlyozta: nem Magyarország lesz az utolsó NATO-tag, amely ratifikálja a svéd NATO-csatlakozást. Ugyanakkor a svéd ratifikációt a kormány már több mint egy éve benyújtotta a Parlamentnek, ám folyamatosan kitolják annak napirendre tűzését. Sőt, a Fidesz frakció többször is leszögezte, hogy nem igazán akarják megszavazni, ezt azzal indokolják, hogy Svédország többször is megsértette Magyarországot.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom