A transzneműek Semjén fővadász célkeresztjében

Gusztos István 2020. április 1. 19:15 2020. ápr. 1. 19:15

A Semjén fővadász által benyújtott „salátatörvény” az Orbán-kormány piszkos fantáziájának gazdagságát és határtalan gonoszságát tükrözi.

Hogy a polgármesterek hatáskörének korlátozása összefügg a járvánnyal, aki akarja, elhiszi. Mindenesetre Gulyás Gergely ígérete szerint ezt a részt visszavonják. Lehet, volt némi tiltakozás a fideszes polgármesterek részéről, netán tettek egy pávatáncos lépést a nyugati bírálatok hatására.

Hogy a Városliget ügyében (is) hazudott Orbán, azt gondolhattuk. De a jelenlegi hatalomnak mi sem könnyebb, mint visszamenőleges hatályú „törvényeket” alkotnia – rutinjuk van benne.

Ingatlanokat adnak Schmidt Mária alapítványának? Semmi sem időszerűbb ennél: valahogy meg kell segíteni szegényeket.

Folytatják a színházak megszállását..? A maguk szempontjából teljesen indokolt a lépés – a következményekkel meg ki törődik..?

Egyetlen dolgot nem értek: hogy kerültek e javaslatba a transzneműek?  Mi indokolja a nem-változtatás anyakönyvi elismerésének megtagadását?

A nem- és névváltoztatási kérelmek elbírálásának majd két évvel ezelőtti felfüggesztése is indokolhatatlan, gyalázatos dolog volt – egy lépés vissza a felvilágosodás előtti korba. De ez a legújabb javaslat...

Mindennek az alja – mondanám, de nem mondom: az Orbán-kormány naponta hatol új és új mélységekbe. Csak annyit mondanék: ez olyan öncélú, bigott, gyalázatos aljasság, amely Semjén fővadász és a hozzá hasonlóan undorító képmutatók, álkeresztények minden képzeletet felülmúló gonoszságát mutatja.

De ebben sincs semmi új: az Orbán-kormány rutinszerűen szégyeníti meg, üldözi a különböző kisebbségeket, főleg azokat, amelyek a társadalom képmutatása miatt amúgy is hátrányokat szenvednek el.