A TV2 stábja Mészáros Lőrinc tihanyi birtokán hallgatta a szamarak énekét

Föld S. Péter 2020. június 12. 14:17 2020. jún. 12. 14:17

Májusban kétszer is Tihanyban járt a Mokka stábja, s véletlenül mindkét alkalommal ugyanabban a létesítményben kötöttek ki. Az már nem véletlen, hogy a Tihanyi Viniarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozik, s az éttermet is a gázszerelőből lett milliárdos egy másik cége működteti. Ezt a tényt azonban nem kötötték a nézők orrára, akik, ha tudják, kinek a birodalmát látják, még azt is gondolhatták volna, hogy a TV2 sunyi módon, a NER egyik legnagyobb kedvezményezettjét reklámozza.

A mindenre kapható Gönczi Gábor ezúttal műsorvezetőként mutatta meg magát Mészáros Lőrinc gasztrobirodalmának teraszán. Nagyon jól érezte magát a stáb, és különös örömükre szolgált, hogy a város fideszes polgármesterével, valamint a vállalkozás ügyvezetőjével is sikerült találkozniuk. Gönczinek nagyon tetszett a kilátás, és ebbéli örömét a nézőkkel is megosztotta. Az meg még inkább a kedvére való volt, hogy miután elkezdtek beszélgetni, kisütött a nap, amit ő úgy értékelt, hogy a természet a szép arcát mutatta.

A 24.hu, mely portál ezt a helyenként horrorba hajló szürreális látogatást felfedezte, még egy igen érdekes, a maga módján sajtótörténeti párbeszédre is felhívta a figyelmet. „Amit itt hallottunk, azok madarak?” – kérdezte Gönczi riporter a polgármestertől, mire az a valóságnak megfelelően, a következőképpen válaszolt: „azok szamarak.”

Mindezzel nem azt akarjuk mondani, hogy Gönczi Gábor komplett hülye lenne, ennek eldöntését a nézőkre bízzuk. Inkább csak arra szeretnénk utalni, hogy az iskolában feltehetőleg nem a biológia volt a legerősebb tantárgya.

Még annyit tennénk mindehhez hozzá, hogy volna ezzel a két riporttal dolga a médiahatóságnak. Tiltott reklámozás címen például. Persze, ez csak egy felvetés volt a részünkről, tudjuk, hogy úgysem történik semmi, felejtsék is el amit írtunk. Ha tehetjük, és lesz rá pénzünk, mi is ellátogatunk majd Mészáros Lőrinc tihanyi birodalmába, hogy a saját fülünkkel hallgathassuk a szamarak énekét.