A végrehajtók elárverezték a soroksári gimnázium épületét

HírKlikk 2023. szeptember 12. 18:30 2023. szept. 12. 18:30

Ezt tanóra közben jelentette be egy végrehajtó, az iskolát kiürítették.

„Nem tudom, kit értesítettek, és kit nem, én most értesítek róla mindenkit, hogy ezt az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagyni” – mondta egy hangosbemondóba a soroksári Qualitas nevű alapítványi gimnázium keddi kiürítésekor a végrehajtó.

A rendőrség és a végrehajtók is kiszálltak kedden kora délután az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumhoz, ahol kiürítették az épületet, a diákokat és az intézmény dolgozóit pedig hazaküldték – derül ki több, Facebookon közzétett bejegyzésből, vette észre a hvg.hu. Egy videófelvételen azt is megörökítette valaki, ahogy Berki András bírósági végrehajtó egy megafonba beszélve tájékoztatja az intézkedésről a tanulókat.

„Az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem, az árverés jogerőre emelkedett és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált” – mondja Berki és hozzáteszi, az ügyről tudomása volt az iskola és az intézményt fenntartó alapítvány igazgatójának, valamint az iskolatitkárnak is. 

Az intézmény a Telex kérdésére válaszolva azt írta, működésüket „egy évek óta tartó végrehajtási eljárás veszélyezteti, amely két gazdasági társaság közötti elszámolási vitából indult". Azt írják, a végrehajtási eljárás adósa az ingatlan korábbi tulajdonosa, ezt azonban az intézkedés során figyelmen kívül hagyták, akárcsak azt, hogy a fenntartó visszafizette a hitelt és „a fenntartó tulajdonában lévő épületre 150 millió forint értékben keretjelzálogjoggal" rendelkeznek.

A hvg.hu kérdésére a Budapesti Rendőrfőkapitányság azt írta, önálló bírósági végrehajtó felkérésére voltak jelen egy végrehajtási eljárásnál, rendőri intézkedésre pedig nem került sor.

 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom