A vesztes fideszes polgármester beírt a főpolgármester ellenőrzőjébe

Harkai Péter 2020. október 22. 08:21 2020. okt. 22. 08:21

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes friss posztjában osztotta ki Láng Zsolt volt II. kerületi polgármestert, aki olyan közúti beruházás elmaradását varrta Karácsony Gergely nyakába, amit még Tarlós hagyott hátra.

„Sírjak vagy nevessek?” – tette fel a kérdést Dorosz Dávid, s miután a sírás nem jellemzője, inkább a kacagás mellett döntött – legalábbis erről írt, miután Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője félévi jegyet osztott Karácsony Gergelynek. Ebben kettes alát kapott a főpolgármester.

„Azon nem akadok fenn, hogy éppen az az egykori második kerületi polgármester játssza az osztályfőnököt, akinek a munkájából nem kértek többet saját választói 2019 októberében. A politika már csak ilyen.

De az tényleg mulatságos, hogy a főpolgármester teljesítményét éppen a Csömöri út és a Drégelyvár utca kereszteződésénél található felüljáró lábánál értékeli, és Karácsony Gergely nyakába varrná az elmúlt két ciklus talán legfájóbb mulasztását. Hiszen éppen Tarlós István vezetése alatt felejtették el a nagy látványtérkövezés közepette a jórészt a külső kerületekben található, nagy forgalmat bonyolító felüljárók felújítását. A Budapest Közút munkatársai döbbenetes állapotokkal szembesültek, amikor elkezdték a munkálatokat. A tervezett beavatkozásnál sokkal nagyobb munka és nem mellesleg, költség kell ahhoz, hogy Zugló és Újpalota-Rákospalota határán visszatérhessen a közúti forgalom a felüljáróra és az akkor se szakadjon rá Láng Zsoltra, ha megint nagyot mondani támad kedve” – kívánta a legjobbakat a fideszes polirtikusnak Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes.